Elever dansade för rätten till utbildning

I en flashmob ville elever från Kulturcollege rikta uppmärksamhet mot att alla människor som har någon typ av funktionsnedsättning ändå ska ha en naturlig del i samhället, med rätt till utbildning och rätt till arbete.

Våghustorget intogs under dagen av elever från Kulturcollege, när de i en flashmob vill rikta upmmärksamhet mot mänskliga rättigheter.

Pedagog och elever framförde projektet "Dansa din dikt" till musik, där de utryckte hur de känner för sin utbildning och att få vara i sin grupp.

– Alla människor som har någon typ av funktionsnedsättning ska ha en naturlig del i samhället, rätt till utbildning, rätt till arbete. Vi vill ha ett samhälle för alla. Det var många som var nyfikna, som stannade till och tyckte det var bra. Att de ville se mera sånt här, berättade Karin Olsén, pedagog i Studieförbundet Vuxenskolan Kulturcollege.

 

Dansar med två syften

Flashmobben i dag har två syften.

– Vi vill uppmärksamma Kulturcolleget, men också uppmärksamma veckan för Mänsliga rättigheter, och som vi jobbar mycket för. Det är det hela det här projektet går ut på: alla människors rätt till utbildning och arbete. Under veckan kommer vi ha en workshop i mänskliga rättigheter där, vi kommer titta på film, diskutera och göra lite övningar kopplade till mänskliga rättigheter.

Kulturcollege är ett projekt som drivs av Studieförbundet  Vuxenskolan i Örebro län, och som arbetar för att personer från särskolan ska ha samma rätt till utbildning, som alla andra.

Källa: svt.se

TOP skolor

IT-Gymnasiet Västerås

Ingenjör Bååths gata 47, T 6, 72212 VÄSTERÅS
Telefon: 021-403940
WWW: www.it-gymnasiet.se

Läs mer på

Alsalam

Hagagatan 51 A, 70346 ÖREBRO
Telefon: 019-123146
WWW: www.alsalam.se

Läs mer på

Alpha International College

Box 195, 59323 VÄSTERVIK
Telefon: 0704538712
WWW: www.alphainternationalcollege.com

Läs mer på

Sollentuna international school

Bygatan 78, 19146 SOLLENTUNA
Telefon: 08-57922985
WWW: www.sollentuna.se/sis

Läs mer på

Vill du också göra din skola synlig här?

Jag vill ha mer information

Vill du göra reklam för din skola?

Snabb kontakt

info@skollistan.eu

* dessa kontakter är inte skolkontakter, utan kontakter till operatören av SkolListan.eu

Operatör av webbplats

just4web.cz s.r.o.
Org. nr.: 27547876

Gå till kontakt