Förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, högskolor
Det finns 7 600 skolor i databasen

Elever dansade för rätten till utbildning

Elever dansade för rätten till utbildningI en flashmob ville elever från Kulturcollege rikta uppmärksamhet mot att alla människor som har någon typ av funktionsnedsättning ändå ska ha en naturlig del i samhället, med rätt till utbildning och rätt till arbete.

13. 11. 2015

Våghustorget intogs under dagen av elever från Kulturcollege, när de i en flashmob vill rikta upmmärksamhet mot mänskliga rättigheter.

Pedagog och elever framförde projektet "Dansa din dikt" till musik, där de utryckte hur de känner för sin utbildning och att få vara i sin grupp.

– Alla människor som har någon typ av funktionsnedsättning ska ha en naturlig del i samhället, rätt till utbildning, rätt till arbete. Vi vill ha ett samhälle för alla. Det var många som var nyfikna, som stannade till och tyckte det var bra. Att de ville se mera sånt här, berättade Karin Olsén, pedagog i Studieförbundet Vuxenskolan Kulturcollege.

 

Dansar med två syften

Flashmobben i dag har två syften.

– Vi vill uppmärksamma Kulturcolleget, men också uppmärksamma veckan för Mänsliga rättigheter, och som vi jobbar mycket för. Det är det hela det här projektet går ut på: alla människors rätt till utbildning och arbete. Under veckan kommer vi ha en workshop i mänskliga rättigheter där, vi kommer titta på film, diskutera och göra lite övningar kopplade till mänskliga rättigheter.

Kulturcollege är ett projekt som drivs av Studieförbundet  Vuxenskolan i Örebro län, och som arbetar för att personer från särskolan ska ha samma rätt till utbildning, som alla andra.

Källa: svt.se

Kommentarer till artikeln

Toppskolor
arrow
Alsalam
Hagagatan 51 A, ÖREBRO
www.alsalam.se
Alsalam
arrow
IT-Gymnasiet Västerås
Ingenjör Bååths gata 47, T 6, VÄSTERÅS
www.it-gymnasiet.se
IT-Gymnasiet Västerås
arrow
arrow
arrow
Klicka HÄR om du vill lägga till din skola på det här stället.
Närmaste händelser på skolor